De vanzare 2 case, Magurele, Ilfov, zona rezidentiala linistita.
Detalii si fotografii pe http://case-de-vanzare-ilfov.blogspot.ro/.
creata.la.patrat [at] gmail.com
Pe aceasta adresa de e-mail va astept intrebarile, propunerile, sugestiile sau sfaturile!
Use this e-mail address for any questions, proposals or advices you might have!
Pe aceasta adresa de e-mail va astept intrebarile, propunerile, sugestiile sau sfaturile!
Use this e-mail address for any questions, proposals or advices you might have!
duminică, 30 august 2009
Dieffenbachia
Am promis ca vorbesc despre Dieffenbachia inainte de concediu si nu am mai apucat. Sunt atat de prinsa cu lansarea Soap Mill de pe 15 septembrie, incat nu am mai reusit sa scriu nimic aici sau pe BDG. Foarte rar si pe blog-ul personal. Ma veti ierta, pentru ca stiti ca ma preocupa altele momentan...
I promised that I will talk about Dieffenbachia before our vacation and I didn't had the time to do that. I am so busy with Soap Mill's launching on September 15th that I didn't write anything here or on BDG. And only a few posts on my personal blog. You will forgive for that, because you know I'm busy like a bee...
Dieffenbachia este o planta decorativa prin frunze mari, cu numeroase striuri sau pete albe sau galbene.
Dieffenbachia is a decorative plant with big leaves, a lot of striations and white/yellow spots.
Se simte excelent la temperaturi de 25-30 grade Celsius, pentru ca este o planta tropicala. Iarna nu trebuie tinuta in frig, asa ca trebuie mutata in casa.
A temperature of 25-30 Celsius degrees is great for this tropical plant. In the winter time, don't keep it outside!
In mod normal, Dieffenbachia prefera locuri luminoase, calduroase, langa ferestre. Adora apa si este indicat sa ii stropiti frunzele frecvent.
Normally, Dieffenbachia prefferes bright, warm places, near windows. Loves the water and it's better for it to wet the leaes frequently.
Se dezvolta ok in pamant aerisit si bine drenat, deoarece are cu radacini mici si multe, stranse la un loc.
The soil must be aired and drained, because has small roots and cluttered.
Planta are o tulpina cheala, din cauza pierderii frunzelor de la baza. Datorita si acestui aspect, tulpina este, de cele mai multe ori, foarte moale, si trebuie sustinuta cu araci grosi si inalti. Ca sa dezvolte o tulpina mai viguroasa, va recomand taierea varfului plantei. Eu am 3 Dieffenbachia, iar cea mai mica dintre ele trebuie sustinuta in curand. Deocamdata este proptita de geam.
The plant has a bold stalk due to dying base leaves. Because of this fact too, the stalk is soft and must be sustained with thick tall props. To develop a vigurous stalk I recommend you to cut the top of the plant. I have 3 Dieffenbachia, and the smallest must be sustained soon. Right now is leaning on the window glass.
Ca multe alte flori prezente in casele noastre, Dieffenbachia este toxica. Nu o lasati in preajma copiilor sau a animalelor de companie. Nu este periculoasa decat daca este taiata, fiindca numai sucul din tulpina este toxic. Va recomand sa folositi manusi atunci cand este cazul sa o taiati.
As many other flowers in our homes, Dieffenbachia is poisoning. Don't let it close to children or pets. It is not dangerous unless is cut, because only the juice is toxic. I recommend you to use gloves when you need to cut it.
Poate nu stiati, dar Dieffenbachia face si flori. Eu, personal, nu am vazut niciodata. Si asta pentru ca numai plantele mature fac flori. Acestea sunt albe, neinteresante, tipice familiei Aracae.
Maybe you didn't know, but Dieffenbachia has flowers. Me... personally... never saw a flower. Only mature plants have flowers. White, drab, typical for Aracae family.
Genul Dieffenbachia cuprinde aproximativ 35 de specii. Diferentele intre acestea constau in dimensiunea plantei, marimea frunzelor si modelul acestora.
Dieffenbachia type has 35 species. The differences between them are: the size of the plant, the size of the leaves and the type of the leaves.
Bolile frecvente care afecteaza aceasta planta sunt virozele si bacterioza. Daunatorii care o ataca sunt paduchii de frunze si paianjenul rosu.
Usual diseases are virosis and bacillus. The pests attacking are leaves bugs and red spider.
Va mai recomand sa ii schimbati anual pamantul, deoarece un pamant udat foarte des isi pierde din calitati. Cel mai bine este sa o mutati primavara, eventual si intr-un alt ghiveci.
I will advise you to change the soil every year. You should move it every spring in a new pot.
Acum mai multi ani, imi aduc aminte ca nu am mai avut loc si de brad, pentru ca aparusera foarte multe plante in casa (fusese foarte frig afara si tatal meu a adus in casa toate plantele de pe scara blocului). Ca atare, am pus o Dieffenbachia pe o masa si am impodobit-o ca un pom de Craciun. A fost superb! O sa-mi aduc aminte de fiecare data cu placere de acele sarbatori de iarna. Iubesc aceasta planta!
Several years ago, I remember that we didn't have the space for a Christmas tree. All the plants in front of our apartment were in our home because it was very cold outside that year. So, we put a Dieffenbachia on a table and we decorate it like a Christmas tree. It was beautiful! I will remember that winter holidays my whole life! I love this plant!
Etichete:
Aracae,
daniel:photography,
Dieffenbachia,
flori,
flowers,
fotografii,
frunze,
ghiveci,
pamant,
planta tropicala,
plante,
plants,
seva toxica,
tropical plant
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Ma bucur sa vad in sfarsit o iubitoare de dieffenbachia , incepusem sa-mi pierd speranta . Imi plac foarte mult dieffenbachiile , sunt plantele mele preferate , am si eu cateva soiuri de care sunt foarte mandra si la care tin foarte mult . Ceea ce vreau sa iti sugerez , daca-mi permiti , e ca poti taia tulpina pentru un aspect mult mai estetic , sub frunzele din varf , o tii cam doua saptamani in apa , timp in care va face radacini si o poti planta direct in pamant dupa aceea . Va arata mult mai bine bogata si plina de frunze . Ale mele au fost taiate , doua dintre ele au si inflorit deci sa nu-ti fie teama sa le tai . Aici poti vizualiza plantutele mele :
http://flower.sunphoto.ro/Colectie_Dieffenbachia
Isabella - multumesc pentru vizita, voi viziona si eu site-ul tau. Imi cer scuze ca am raspuns asa de greu, dar sunt prinsa cu lansarea Soap Mill si nu stiu ce sa fac mai repede. De-asta si sunt mai scumpa la scris. :)
Nu mi-e teama sa le tai, stiu ca e ca la ficusi, face mai multe frunze dupa ce ii tai capul. Sincer iti spun, nu frica ma opreste. Mi-e mila. Anul asta am taiat trandafirul japonez si aproape am plans. Deocamdata am si spatiu pe verticala, daca vad ca tulpina e prea golasa sau prea moale, o sa ma indur sa o tai.
Promit ca trec prin albumul tau saptamana viitoare, dupa lansare.
Te mai astept aici sau pe BDG, http://blog-director-de-gradinarit.blogspot.com/.
good points and the details are more specific than elsewhere, thanks.
- Joe
Trimiteți un comentariu